Blog

Πώς να διαλέξω τη σωστή τραπεζαρία! Μέρος 2ο

2 λεπτά ανάγνωσης

Τη προηγούμενη φορά είδαμε κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξεις κατά την αναζήτηση σου για τραπεζαρία.. Πάμε τώρα να βάλεις τον χαρακτήρα σου και το στυλ σου σε αυτό. Παρακάτω θα βρεις τι πρέπει να προσέξεις στα πιο δημιουργικά κομμάτια  της αναζήτησης!

  • Σχήμα

Οι πρακτικές σου ανάγκες και το μέγεθος του δωματίου θα καθορίσουν τελικά το σχήμα της τραπεζαρίας που θα πάρεις. Τα κυριότερα σχήματα είναι:

  • Ορθογώνια τραπέζια: Είναι τα πιο συνηθισμένα και αυτό γιατί ταιριάζουν στους περισσότερους χώρους. Λειτουργούν ιδιαίτερα καλά σε μακρόστενα δωμάτια. Μη ξεχάσεις να υπολογίσεις το πλάτος. Ένα φαρδύ τραπέζι χωράει περισσότερο φαγητό, άρα και διασκέδαση.
  • Τετράγωνα τραπέζια: Τετράγωνο δωμάτιο, τετράγωνο τραπέζι. The perfect match! Ένα μικρό σχετικά τετράγωνο τραπέζι φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και η οικειότητα μεγαλώνει. Αν όμως είναι μεγάλο θα δυσκολευτείς να πιάσεις το φαγητό στο κέντρο, οπότε ένα τετράγωνο τραπέζι με επέκταση είναι η ιδανική λύση.
  • Στρογγυλά ή οβάλ τραπέζια: τέτοιου είδους τραπέζια είναι τα καλύτερα για μικρά δωμάτια και για πάρτι μιας και όλοι έχουν σχεδόν άμεση οπτική επαφή με όλους. Αν και, αυτό το σχήμα καταλαμβάνει συνήθως λιγότερο χώρο, εξακολουθεί να προσφέρει μια ικανοποιητική επιφάνεια χρήσης.
  • Υλικό

Η επιλογή του κατάλληλου υλικού για την τραπεζαρία σου είναι λεπτή υπόθεση. Θα πρέπει να είναι μια ισορροπία μεταξύ της συντήρησης, του προσωπικού στυλ και του στυλ του σπιτιού σου!

Το ξύλο είναι το πιο δημοφιλές υλικό τραπεζαρίας. Κλασικό, ανθεκτικό και εύκολο στην επισκευή, το ξύλο φαίνεται όμορφο και καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες. Αλλιώς; Λούστρο! Εάν θες την εμφάνιση του ξύλου χωρίς την (τιμή), τότε ο καπλαμάς ξύλου είναι μια εξαιρετική λύση για μία πιο οικονομικότερη ενναλακτική επιλογή.

Οι γυάλινες επιφάνειες δημιουργούν μια αίσθηση ανοίγματος, επομένως είναι ιδανικές για μικρούς χώρους. Παρόλα αυτά κάνουν εύκολα γρατζουνιές και μένει αποτύπωμα με το παραμικρό άγγιγμα. Πόσο συχνά θες να καθαρίζεις;

Τα πέτρινα τραπέζια είναι στιβαρά και όμορφα. Συνήθως κατασκευασμένα από μάρμαρο ή σύνθετο χαλαζία, ενώ ταιριάζουν τόσο σε σύγχρονους όσο και σε παραδοσιακούς χώρους. Έχουν το μειονέκτημα ότι μπορεί να απορροφήσουν τους λεκέδες ή να κάνουν ρωγμές.

Τα μεταλλικά τραπέζια είναι μοντέρνα και ανθεκτικά. Κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, ψευδάργυρο, ορείχαλκο ή βαμμένες εκδόσεις αυτών, οι μεταλλικές τραπεζαρίες μπορούν να αντέξουν τη βαριά χρήση. Και εδώ όμως τα δακτυλικά αποτυπώματα φαίνονται αμέσως.

  • Στυλ – Ποιότητα

Καλά όλα τ’ άλλα, αλλά τελικά η τραπεζαρία που θα διαλέξεις πρέπει να έχει το στυλ σου και τον χαρακτήρα σου. Είναι το μέρος το οποίο θα ανοίξεις την αγκαλιά σου στους αγαπημένους σου. Αν ο χώρος είναι ενιαίος θυμήσου να ταιριάξεις το στυλ με το καθιστικό και τη κουζίνα! And last but not least, ποιότητα! Είναι ένα έπιπλο που θα το έχεις για πολλά χρόνια και θα το χρησιμοποιήσεις πολύ, η ποιότητα παίζει μεγάλο ρόλο. Πράγμα που παίρνουμε πολύ σοβαρά στην Έπιπλο Αλέξανδρος! Βρες εδώ όλες μας τις προτάσεις για τραπεζαρία.

Αφήστε μια απάντηση