Blog

Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο έπιπλο εισόδου!

epiplo-alexandros-blogpost-11-el
2 minutes

Η είσοδος του σπιτιού μας, εκτός από το ότι είναι η πρώτη ματιά, η πρώτη εντύπωση αν θέλεις, του σπιτιού μας, είναι και ένας από τους πιο πολυχρησιμοποιημένους χώρους! Σε ξεπροβοδίζει και σε υποδέχεται καθημερινά πολλές φορές, και το ίδιο κάνει και για την οικογένεια και τους φίλους σου. Φυλάει πιθανότατα πανωφόρια, τσάντες, κλειδιά, σημειώσεις και πολλά άλλα που όλοι μας αφήνουμε στο έπιπλο εισόδου του σπιτιού μας. Σ’ αυτή τη γωνιά του σπιτιού λοιπόν, θα πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή, φροντίδα και αγάπη, ώστε να σε ανταμείψει και η ίδια έπειτα στη καθημερινότητα σου. Πάμε να δούμε πως θα το κάνεις αυτό…

Στόχος σου είναι να δημιουργήσεις μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, αναδεικνύοντας το προσωπικό σου στυλ, ενώ θα αποθηκεύεις και θα οργανώνεις τα αντικείμενα σου, πάντα με λειτουργικό τρόπο. Πρώτη ερώτηση που θα κάνεις στον εαυτό σου είναι  «πόσο μεγάλος είναι ο χώρος μου;», και φυσικά αμέσως μετά θα πάρεις χαρτί μολύβι και μέτρο και θα μετρήσεις όλες τις διαστάσεις. Γνωρίζω τις διαστάσεις σημαίνει ξέρω τι μπορώ να κάνω μέσα σ’ αυτόν τον χώρο, και τι πραγματικά είναι λειτουργικό.

Έπειτα έρχονται οι υπόλοιπες ερωτήσεις όπως «Ποια λειτουργία θέλω να εξυπηρετεί η είσοδος μου; Πώς θέλω να τη χρησιμοποιήσω; Ποιος θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον χώρο; Θέλω να είναι μόνο διακοσμητικός; Ή ίσως έχω παιδιά και θέλω να δημιουργήσω έναν χώρο αποθήκευσης και οργάνωσης στην είσοδο μου;». και μέσα σε όλα αυτά εννοείται πρέπει να συμπεριλάβεις και το προσωπικό σου στυλ. Άρα ποιο είναι αυτό και πως θα ήθελες να το αναδείξεις; Φαντάζει βουνό, αλλά όταν παρθούν οι αποφάσεις το πεδίο θα ξεκαθαρίσει και όλα τ’ άλλα θα είναι πολύ πιο εύκολα.

Κάποια έπιπλα εισόδου που είναι αρκετά λειτουργικά και ταιριάζουν σε πολλά στυλ είναι η κρεμάστρα με τα άγκιστρα, σίγουρα κάπου θα θες να κρεμάσεις το παλτό σου με το που μπεις, όπως και οι καλεσμένοι σου. Θα μπορούσες να σκεφτείς για κάποιον πάγκο, καρέκλα ή σκαμπό εισόδου, ανάλογα το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που έχεις και το στυλ που θα ακολουθήσεις. Αυτό είναι ένα έπιπλο που θα βοηθήσει πολύ αν βάζεις και βγάζεις τα παπούτσια σου στην είσοδο. Έπειτα, ένα διακοσμητικό τραπέζι εισόδου είναι ιδανικό για να ακουμπήσεις το ταχυδρομείο σου, τα κλειδιά, κάποιο σημειωματάριο κ.λπ. ένα τέτοιο τραπέζι μπορεί να έχει και αποθηκευτικούς χώρους. Ένας καθρέφτης επίσης, είναι εξαιρετική επιλογή για την είσοδο, μία τελευταία ματιά στην εμφάνιση σου πριν βγεις από τη πόρτα άσε που μεγαλώνει και τον χώρο. Και τέλος, μία μικρή τύπου ντουλάπα, είναι τέλεια για να αποθηκεύσεις πανωφόρι, τσάντα, παπούτσια χωρίς να χρειάζεται να τα βλέπεις να κρέμονται.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα σου δώσουμε και κάποιες μικρές πρόσθετες συμβουλές: βεβαιώσου πως η είσοδος είναι καλά φωτισμένη, απέφυγε να επιλέξεις ογκώδη έπιπλα που δεν λειτουργούν και μπορούν να διακόψουν τη ροή του χώρου της εισόδου, χρησιμοποίησε τον κατακόρυφο χώρο για να κρατήσεις τα αντικείμενα μακριά από το πάτωμα και έξω από τις γωνίες, και μη ξεχάσεις να δώσεις το προσωπικό σου στυλ με έργα τέχνης και φυτά.

Στο Έπιπλο Αλέξανδρος θα βρεις μία ποικιλία επίπλων εισόδου που σίγουρα κάποιο θα ταιριάξει στον χώρο και το στυλ σου!

Αφήστε μια απάντηση