Blog

Τραπέζι Σαλονιού: πως να κάνεις τη σωστή επιλογή!

epiplo-alexandros-blogpost-9
2 minutes

Συνήθως το τραπέζι σαλονιού είναι η τελευταία και καταϊδρωμένη μας αγορά για το σαλόνι, παρόλο που είναι τόσο σημαντικό κομμάτι και μας εξυπηρετεί σε τόσα πολλά.. Είναι εκεί για τα αγαπημένα μας διακοσμητικά, για να ακουμπήσουμε φαγητό και ποτά, για τα βιβλία μας και μερικές φορές… για τα πόδια μας, ω ναι we all have that guilty pleasure. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα διαλέξεις το καλύτερο για εσένα!

Όπως πάντα το μέγεθος στα έπιπλα μετράει, και σ’ αυτή τη περίπτωση ειδικά δε πρέπει να υπολογίσεις μόνο τον γενικό χώρο, αλλά πρέπει να πας κατ’ αναλογία με το μέγεθος των υπόλοιπων επίπλων και ειδικά του κύριου καναπέ. Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό. Το τραπεζάκι του σαλονιού θα πρέπει να είναι σε μέγεθος ίσο με τα 2/3 του καναπέ. Επίσης το ύψος του θα πρέπει να είναι ιδανικά ίσο με το ύψος του καθίσματος του καναπέ ή έως 3εκ. πιο κοντό και έως 1-2εκ. πιο ψηλό. Σαν έξτρα tip να σημειώσουμε πως η απόσταση μεταξύ καναπέ και τραπεζιού ιδανικά θες να είναι γύρω στα 50εκ. για να υπάρχει χώρος για τα πόδια, όντας όμως αρκετά κοντά για να φτάνεις με άνεση τα πράγματα στο τραπεζάκι.

Σε συνδυασμό με το μέγεθος βέβαια πρέπει να σκεφτείς και το σχήμα του τραπεζιού που θα ήθελες για το οποίο επίσης θα χρειαστεί να συμπεριλάβεις τα υπόλοιπα έπιπλα, το στυλ που θες να δώσεις στον χώρο, όπως επίσης και το αν υπάρχουν παιδιά που εκεί ίσως θα ήταν καλύτερα να διαλέξεις κάτι σε οβάλ η στρογγυλό για να αποφύγεις τις γωνίες οι οποίες είναι εύκολος στόχος για ατυχήματα. Τα τετράγωνα και στρογγυλά τραπεζάκια συνήθως ταιριάζουν όμορφα σε σαλόνια με γωνιακό καναπέ και τα ορθογώνια με τα οβάλ θεωρούνται παρεμφερή και είναι η ιδανική λύση για κάτι μεγαλύτερο σε μήκος. Σαν έξτρα επιλογή υπάρχει πάντα και η σύνθεση τραπεζιών σαλονιού, όπου αποτελείται από 2 ή 3 μικρότερα σε μέγεθος τραπεζάκια, με το κάθε ένα από αυτά να έχει συνήθως άλλο μέγεθος και ύψος. Είναι μία επιλογή που δίνει χαρακτήρα αλλά και μεγαλύτερο εύρος κινήσεων στο πως θα ήθελες να τοποθετηθούν στον χώρο και σε τι αποστάσεις.

*Extra tip: για να δώσεις μία ισορροπία στον χώρο διάλεξε ένα τραπεζάκι ενιαίο ως το πάτωμα ή με κοντά χοντρά πόδια αν ο καναπές σου έχει μικρά ποδαράκια και κενό με το πάτωμα, ή αντίθετα εάν ο καναπές είναι ενιαίος μέχρι το πάτωμα διάλεξε ένα τραπεζάκι με πιο λεπτά στοιχεία και πόδια.*

Και φυσικά θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στα υλικά και τις ανάγκες σου. Όταν λέμε ανάγκες εννοούμε τον αποθηκευτικό χώρο που μπορεί ή όχι να χρειάζεσαι, την ευκολία με την οποία θέλεις να μετακινείται το συγκεκριμένο έπιπλο κ.τ.λ. Όσο για το υλικό σίγουρα και εδώ θα λάβεις υπόψη σου τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου, το *extra tip* θα βοηθήσει, όπως επίσης και το αν υπάρχουν μικρά παιδιά στον χώρο όπου σ’ αυτή τη περίπτωση αποκλείεις το γυαλί λόγω ασφάλειας. Στο Έπιπλο Αλέξανδρος θα βρεις τραπεζάκια σαλονιού για κάθε γούστο και ανάγκη σου!

Αφήστε μια απάντηση