Blog

Πώς να επιλέξω τη κατάλληλη ντουλάπα;

epiplo-alexandros-blogpost-10-el
2 minutes

Ένας τακτοποιημένος χώρος βοηθά το μυαλό μας να ηρεμήσει και πραγματικά να ξεκουραστεί μέσα στο σπίτι.. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη κρεβατοκάμαρα μας. Πάμε να δούμε πως θα διαλέξεις τον πιο βασικό αποθηκευτικό σου χώρο, τη ντουλάπα!

  • Χρήση

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων από δίθυρες, τρίθυρες, συρόμενες, με καθρέφτες, εντοιχισμένες και ανεξάρτητες. Και αυτό είναι μόνο το πλαίσιο – μόλις ανοίξεις τις πόρτες, υπάρχουν απεριόριστες επιλογές σχετικά με το συνδυασμό και τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου. Επομένως, η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι τι είδους αποθηκευτικό χώρο χρειάζεσαι! Χώρο για να κρεμάς ρούχα, ράφια για παπούτσια, συρτάρια για μικρότερα είδη ένδυσης, χώρος για καλλυντικά ή αξεσουάρ κ.λπ.. Αφού ορίσεις τις ανάγκες που έχεις, μπορείς να σκεφτείς τη λειτουργικότητα της ντουλάπας που θα ήθελες και έτσι θα βρεις τι χαρακτηριστικά χρειάζεσαι από τη ντουλάπα σου τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

  • Λειτουργικότητα

Είναι σημαντικό να βρεις πιο είναι το ιδανικό μήκος και βάθος για εσένα, ώστε να κρεμάσεις τα ρούχα σου με τρόπο που να χωράνε όλα με άνεση. Εάν πρόκειται να αποθηκεύσεις μακριά παλτό, βραδινές τουαλέτες και ρόμπες στην ντουλάπα, πιθανότατα θα χρειαστείς κρεμάστρες που χωράνε όλο το ύψος της γκαρνταρόμπας, ενώ τα κοστούμια, τα κοντά φορέματα και τα μπλουζάκια να μπορούν να κρεμαστούν άνετα. Όσον αφορά τα ράφια και τα συρτάρια, και πάλι πρέπει να σκεφτείς τι θα αποθηκεύσεις σε αυτά. Πολλές ντουλάπες προσφέρουν πλέον καινοτομία με ενσωματωμένες σχάρες παπουτσιών, συρτάρια κοσμημάτων και ρυθμιζόμενες τρύπες που βελτιώνουν τις επιλογές οργάνωσης. Το βάθος των ραφιών είναι επίσης ένα θέμα. Το να έχεις ένα πολύ βαθύ ράφι δημιουργεί μια μαύρη τρύπα όπου τα ρούχα εξαφανίζονται, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δυσκολευτείς να βρεις τ’ αντικείμενα στο πίσω μέρος!

  • Μέγεθος

Ίσως η πιο δύσκολη απόφαση να είναι το που ακριβώς θα τοποθετήσεις τη ντουλάπα. Είναι ένα μεγάλο έπιπλο που σημαίνει πως είναι δύσκολο να μετακινηθεί και τα περισσότερα δωμάτια έχουν μόνο μία κατάλληλη θέση για αντικείμενα τέτοιου μεγέθους. Το πόσο μεγάλη πρέπει να είναι μια ντουλάπα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του χώρου στην κρεβατοκάμαρά σου και των απαιτήσεων που έχεις από αυτήν. Μια τυπική ντουλάπα έχει τουλάχιστον 45 εκατοστά βάθος, ύψος όχι περισσότερο από 182 εκατοστά και το πλάτος μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από τα 60 εκατοστά έως και τα 244 εκατοστά. Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός και ο χώρος σου, η συμβουλή μας είναι να διαλέξεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ντουλάπα. Δεν μπορείς ποτέ να έχεις αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Σκέψου όμως πρακτικά, θα υπάρχει αρκετός χώρος για να ανοίξεις εύκολα τις πόρτες, να περπατήσεις στο δωμάτιο και να τοποθετήσεις άνετα τα υπόλοιπα έπιπλα;

  • Στυλ

Διάλεξε το στυλ που ταιριάζει σε εσένα! Θες να ξεχωρίζει η ντουλάπα σου στο δωμάτιο ή να χάνεται και να μη τραβάει το μάτι; Μπορείς να διαλέξεις από μία τεράστια ποικιλία σε χρώματα, υλικά, με καθρέπτη ή χωρίς, με ιδιαίτερα ή minimal χερούλια και φυσικά με ανοιγόμενες ή συρόμενες πόρτες. Go wild!

Μη ξεχάσεις να διπλό – τσεκάρεις τις διαστάσεις. Είναι πολύ εύκολο να υποτιμήσεις πόσο χώρο μπορεί να καταλάβει ένα έπιπλο όπως αυτό. Το να σχεδιάσεις το σχήμα της ντουλάπας στο πάτωμα με κολλητική ταινία είναι ένα χρήσιμο κόλπο.

Στο Έπιπλο Αλέξανδρος μπορείς να βρεις μία πληθώρα από ντουλάπες και να διαλέξεις την ιδανική για εσένα!

Αφήστε μια απάντηση