Blog

Πως να διαλέξεις τη κατάλληλη πολυθρόνα!

epiplo-alexandros-blogpost-8-el-1
2 minutes

 

Η επιλογή πολυθρόνας θα πρέπει να είναι μία προσωπική έως εγωιστική ίσως επιλογή μιας και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα έπιπλο καθαρά για την άνεση σου το οποίο σύμφωνα με έρευνες το χρησιμοποιούμε σχεδόν 3 ώρες την ημέρα. Όλοι θυμόμαστε τον Sheldon Cooper να λέει χαρακτηριστικά «That’s my spot» και να διώχνει όποιον καθόταν στη θέση του. Κάτι τέτοιο είναι και για τους περισσότερους η πολυθρόνα στο σαλόνι, ο προσωπικός τους θρόνος!

First things first, όπως πλέον έχουμε μάθει και από τα υπόλοιπα έπιπλα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μετρήσεις τον χώρο σου, με προσοχή, και να δεις πόσο χώρο έχεις για τη πολυθρόνα ή τις πολυθρόνες. Σ’ ένα μεγάλο χώρο υπάρχει πάντα η επιλογή να μπουν δύο πολυθρόνες είτε ίδιες είτε όχι, δεν απαγορεύεται στιλιστικά η διαφοροποίηση αρκεί να δοθεί ο απαραίτητος χώρος ανάμεσα τους. Σ΄ έναν μικρότερο χώρο, ίσως ήδη φορτωμένο με άλλα έπιπλα, καλό θα ήταν να διαλέξεις μία πολυθρόνα με λεπτά πόδια και όχι ενιαία μέχρι το πάτωμα για να δώσεις την αίσθηση του χώρου..

Αφού λοιπόν έχεις τις διαστάσεις και περίπου πόσο μεγάλη ή όχι θες να είναι η πολυθρόνα πάμε στο σημαντικότερο κομμάτι που είναι η άνεση.. Στη πολυθρόνα μας πρέπει να καθόμαστε αναπαυτικά και να σηκωνόμαστε από αυτή εύκολα και χωρίς να είμαστε πιασμένοι. Κάποιοι βασικοί κανόνες που θα βοηθήσουν σε αυτό είναι:

  • Οι γοφοί σου δεν πρέπει ποτέ να είναι χαμηλότερα από τα γόνατά σου, για να μπορείς να σηκωθείς εύκολα.
  • Όταν ακουμπάς τη πλάτη σου στη πλάτη της καρέκλας, τα πόδια σου θα πρέπει να φτάνουν στο πάτωμα.
  • Όταν κάθεσαι, η άκρη του καθίσματος δεν πρέπει να πιέζει το πίσω μέρος του γονάτου.
  • Και τέλος εάν διαλέξεις πολυθρόνα με «μπράτσα» πρέπει να μπορείς να ακουμπήσεις τα χέρια σου στο υποβραχιόνιο και το υποβραχιόνιο πρέπει να βρίσκεται στο ύψος του αγκώνα.

Για το πόσο αναπαυτική όμως είναι μία πολυθρόνα παίζει μεγάλο ρόλο και το από τι υλικά είναι φτιαγμένη. Κάτι που θα πρέπει να συνδυαστεί με το γεγονός ότι θα πρέπει να είναι ποιοτικά και κατάλληλα να επιβιώσουν την έντονη χρήση για αρκετά χρόνια. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο ύφασμα ή δέρμα που θα διαλέξεις και μη ξεχάσεις να υπολογίσεις τη καθαριότητα αυτού ειδικά εάν υπάρχουν κατοικίδια. Χρειάζεσαι γερά υλικά για το σκελετό της πολυθρόνας και την αντοχή στο χρόνο αυτής. Και τέλος τα μαξιλάρια, ζήτα να σ’ ενημερώσουν για την βιωσιμότητα τους στη χρήση, όπως και από τι είναι φτιαγμένα, και πως μπορούν να συντηρηθούν ώστε να παραμείνουν αναπαυτικά.

Και φυσικά μη ξεχάσεις να παίξεις με το στυλ και τα χρώματα, έχοντας όμως λάβει υπόψη σου όλο το χώρο, από τυχόν παράθυρα μέχρι τους πίνακες στους τοίχους. Μπορείς να συνδυάσεις τη πολυθρόνα σου με τα υπόλοιπα έπιπλα και το δωμάτιο ή να διαλέξεις ένα έντονο χρώμα και ένα ιδιαίτερο σχέδιο που θα δώσει προσωπικότητα στο δωμάτιο. Στο Έπιπλο Αλέξανδρος έχουμε μεγάλη ποικιλία σε πολυθρόνες είτε κλασσικές είτε πολυθρόνες massage για να βγάλεις τον Joey από «Τα Φιλαράκια» που κρύβεται μέσα σου!

Αφήστε μια απάντηση